«

»

Sze 29

Még pontosabb adatok a gránátalma tápanyagtartalmával kapcsolatosan

gránát22Beszéltünk már arról, hogy a gránátalma milyen gazdag forrása  C-vitaminnak, az antioxidánsoknak, az E-vitaminnak, K-vitaminnak és mindenféle ásványi anyagoknak, így itt az idő, hogy sorba szedjük, hogy egy csésze, vagyis 100 gramm gránátalmában mennyi is pontosan a pozitív anyag, mi az, amit fel lehet használni az egészségünk szempontjából.

Egy normál méretű gránátalmában körülbelül 0,5-0,75 csésze mag található, mi azonban 100 grammal vagyis 1 csészével számolunk. TEhát 100 gramm gránátalma magban 234 kalória található.

Egyéb tápanyagok:

-28 mg kalcium

-34 mg magnézium

-666 mg kálium

-29 mg C-vitamin

-1,7 mg E-vitamin

-46 mcg K-vitamin

A gránátalma egészségügyi előnyei

A gránátalma egy ősi gyümölcs, ami a Közel-Keleten őshonos. Ha ezt a gyümölcsöt szeretnénk fogyasztani, akkor a magok körül el kell távolítani a fehér membránt, ami nem ehető.

A gránátalma gazdag antioxidáns fitokemikáliákban, amelyek egészséges hatással vannak a szervezet különféle működéseire. A gránátalma fogyasztása vagy levének rendszeres ivása segít megelőzni a prosztatarákot, csökkenti az erek falán felhalmozódó lepedék mennyiségét, illetve segít megelőzni a vér egészséges lipid szintjét is, így segítségével elkerülhetőek a különféle szív- és érrendszeri panaszok. Fokozza az immunrendszer működését is.