«

»

nov 02

Krémes gránátalma parfé

A gránátalma, a ribizli, a papaya és a narancs igen jól mutat a különféle parfékban. Lehet használni hagyományos krémsajtot az elkészítéséhez, illetve egy gyümölcsszósszal gazdagabb ízűvé varázsolhatjuk, ha akarjuk. A parfé egy igen finom desszert, de reggelire is nyugodtan fogyaszthatjuk, ha jól be akarunk lakni.

Összetevők

1-1,5 csésze gránátalma mag a gyümölcshússal együtt (ehhez körülbelül 2 darab közepes gránátalma szükséges).

1/2 csésze mazsola

3/4 csésze forgácsolt mandula

1 közepes érett papaya, hámozott, magozott, és darabokra vágott

két narancs leve (kb. 1/2 csésze narancslé)

4 uncia alacsony zsírtartalmú krémsajt, szobahőmérsékletű

1/4 teáskanál őrölt fahéj

6 aszalt szilva

6 lime karika

12 mentalevél

Elkészítési idő: 15 perc

ELKÉSZÍTÉS

-Óvatosan keverjük össze a gránátalmát, a ribizlit és a mandulát, amíg teljesen összeáll. Osszuk az adagot hat egyforma pohárba.

-a papayát, a narancslét, a fahéjat és a krémsajtot egy botmixerrel alaposan dolgozzuk össze, amíg egy krémes és sima állagú masszát kapunk.

-Osszuk el ezt a szószt is azokba a pohareakba, ahová már a gránátalmát keveréket beletettük.

-Díszítsük mindegyik desszertet a következőkkel: 1 aszalt szilva, 1 lime szelet, és 2 mentalevél.

-Hűtsük le legalább egy órát, mielőtt tálalnánk.

6 főre elegendő.