«

»

okt 09

Kérdések és válaszok a gránátalmával kapcsolatban

gránát23A gránátalma egy igen szuper gyümölcs, rengeteg módon fel lehet használni, azonban furcsa felépítése miatt sokan nem igazán mernek hozzányúlni, mivel nem tudják, hogy pontoisan mi módon is lehet fogyasztani, illetve, hogy milyen előnyei vannak a kínlódásnak, amit át kell élni ahhoz, hogy kinyerjük a gyümölcs levét vagy annak ehető részeit. Sőt sokakban az is felmerül, hogy a gránátalma magjai egyáltalán fogyaszthatóak-e. A következőkben erre keressük a választ.

Kérdés: a gránátalma mag ehető? Biztosan megehetem a gránátalma kemény magját? Mi a helyzet a membránnal és a bőrrel?

Válasz: Ha nincs türelmünk kiszedegetni egyesével a magokat, akkor ez a gyümölcs nem fog tetszeni a számunkra, hiszen minden egyes gránátalmában több száz mag rejtőzik el, amiket egy vékony gyümölcshús vesz körül, melyben található a gránátalma édeskés fanyar leve. A magok természetesen ehetőek, azonban van, aki nem szereti elfogyasztani. Nekik érdemesebb a 100%-os gránátalma levet megvásárolniuk.

A gránátalma egyes rétegei papírvékony fehér membránokkal vanna elválasztva, amelyek nem mérgezőek ugyan, viszont nagyon keserűek, ezért nem ajánlatos elfogyasztani. A belső membránt és a gránátalma héját áltlaában nem fogyasztják el magas csersavtartalma miatt, azonban ezekkel érdemes átdörzsölni a bőrt, hiszen értékes bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik.