«

»

jún 30

Karaj gránátalma glazúrral

Hogy ez a recept a saját. Helyettesítő összetevőket, változtassa meg a számát adag, és így tovább.

Elkészítési idő: 20 perc Hozzávalók 1 főre

HOZZÁVALÓK

1 teáskanál só

1/8 teáskanál őrölt fahéj

1/8 teáskanál bors

5 szelet csont nélküli sertéskaraj

1/4 csésze gránátalma leve

1 teáskanál cukor

2 teáskanál vörös- vagy zöldhagyma

UTASÍTÁSOK

A kis tálban keverjük össze a sót, a fahéjat, a borsot. Dörzsöljük be mindkét oldalán karajt.

Egy kis teflon serpenyőben hevítsünk egy kevés olajat, majd süssük a karaj szeleteket mindkét oldalukon közepes lángon 7-10 percen át, amíg enyhén megpirulnak, majd vegyük le a serpenyőt a tűzről és tartsuk melegen a húsokat.

Egy másik serpenyőben keverjük össze a gránátalma levét és a cukrot. Forraljuk fel az egészet fedő alatt, majd fedetlenül még 2-3 percen át forraljuk, amíg a kveréket a felére redukáljuk. Ezután helyezzük bele ebbe a mártásba a karaj szeleteket, főzzük őket körülbelül egy percen át, amíg a szósz besűrűsödik és a karaj is átveszi az ízeket. Szórjuk meg az egészet egy kevés apróra vágott hagymával.

A karaj

A sertés gerincével párhuzamosan, kívül futó izom. Mivel kevés, hússzövetbe szövődő zsírt tartalmaz, cserébe rengeteg vizet, ami a túlsütéskor elillan, a karajt rendkívül könnyű kiszárítani. Legyenek vele kíméletesek és óvatosak, nedvesen, halvány rószaszínen az igazi.