«

»

okt 27

Gránátalmás koktélok 1.

gránát23A gránátalma egy különleges gyümölcs, amely régóta fontos szerepet játszik a koktélkultúrában is, bár az utóbbi években a gránátalma lé helyett sokszor használják a belőle készült szirupot, a grenadine-t. Most gránátalmával ízesítenek már likőröket, vodkákat, gyümölcsleveket, mivel jól lehet vele játszani, különleges ízt kap tőle bármilyen ital és alkohol, persze népszerűsége nem ennek köszönhetőe, hanem annak, hogy egy igen egészséges gyümölcsről van szó. Azonban ezek az új lehetőségek rendelkezésre állnak, ilyen formábn sokkal egyszerűbb és élvezetesebb fogyasztani a gránátalmát. Egy dolog tehát biztos: az emberek szeretik a gránátalmás koktélokat, nem számít, hogy az milyen formában vagy milyen ízben érkezik… Tehát a gránátalmát a koktélokban egy univerzális megoldásnak lehet tekinteni.

 

A gránátalmás koktélok

Ezekben a koktélokban leggyakrabban gránátalma levet vagy szirupot találunk, amelyekből már hiányoznak a gránátalma magok. A gyümölcslevet mi magunk is kinyerhetjük a gyümölcsből, de a boltban is beszerezhetjük palackozva, ami azt jelenti, hogy ezeket a koktélokat otthon is elkészíthetjük.

 

Dusk in Eden

Ez a koktél nagyszerűen egyesíti a friss gránátalma és az almalé ízét, hogy egy új és egyedi karakterű ital jöhessen létre. A Dusk in Eden egy egyszerű alternatívája az appletininek, de fontos tudni hozzá, hogy nem kell hozzá túlságosan édes almát használni hozzá, inkább olyat, ami jól kihozza a friss gránátalma ízét. Az eredmény egy látványos martini lesz.

 

ÖSSZETEVŐK

5 cl vodka

1 nagy szelet gránátalma, apróra vágva

1 rész almalé

cukorszirup

Gránátalma magok a díszítéshez

 

ELŐKÉSZÍTÉS

-Keverd össze a gránátalmát a sziruppal egy keverőpohárban vagy egy shakerben.

-Adjuk hozzá a vodkát, az almalevet és egy kevés jeget.

-Jól rázzuk össe és szárjük egy martinis pohárba.

-Díszítsük gránátalma magokkal.