«

»

okt 27

A legjobb gránátalmás receptek 1.

gránát25A gránátalma egyike a világ legegészségesebb gyümölcseinek, teli van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, igen gazdg antioxidánsokban. A közel-keleti konyha, főként a perzsa, elég sok gránátalmát használ az ételekben. A következőkben felsorolunk néhány finom fogást, amelyekkel nagyon egyszerű lesz bevezetni a gránátalmát a diétába.

  1. Gránátalmás töltelék

Tökéletes az ünnepekre, vagy bármely más napon, mivel a gránátalma töltelék egy csodálatos összetevője lehet a pulykának, de köretként is nagyszerűen megállja a helyét. A gránátalma töltelék fő alapanyagai a gránátalma mellett a hagyma, a zeller és a mazsola, amelyek igazán különleges ízűvé teszik az ételt.

  1. Gránátalma zselé

Bár én szeretem a gránátalmát az ünnepek alatt, a gránátalma zselé határozottan az egyik hétköznapi kedvencünké is válhat. Ez a zselé olyan gyors és egyszerű, hogy még akkor is el lehet készíteni, ha éppen a munkába rohanunk és nincsen időnk a főzésre, sütésre. Még ha a cukorbevitelre is figyelnünk kell, akkor is érdemes kipróbálni ezt a zselét, legfeljebb édesítésre nyírfacukrot vagy steviát használjunk.

  1. Gránátalma melasz

A gránátalma melasz olyan egyszerű, mint a gránátalma zselé, és nagyon hasonlóan is kell őket elkészíteni. Desszertekhez kiválóan használható, de pácként és mártásként is megállja a helyét. A gránátalma melaszt egy hónapig is el lehet tárolni.

  1. Gránátalma chutney

Gránátalmából tökéletes chutney készíthető. Úgy lehet használni, mint a salsák, a zselék vagy a lekvárok egy édes-savanyú változata, ami jól mutat a sós ételek és az édességek mellett is.