«

»

nov 17

A gránátalma hatása a bőrre

Pomegranate seeds in syrup

Pomegranate seeds in syrup

Ha azt szeretnénk, hogy bőrünk egészséges és fiatalos megjelenésű maradjon, akkor egy olyan diétát kell követnünk, amiben sok gyümölcs és zöldség található. Ezek az ételek ugyanis biztosítják a szervezetünk számára a megfelelő antioxidánsokat, amik öregedésgátló és fiatalító hatásokat is képesek kifejteni. Egy gyümölcs különösen jó hatással van a bőrre: a gránátalma növeli a bőr rugalmasságát, simaságát, véd a leégés ellen, eltünteti a ráncokat és jól kezeli a bőrbetegségeket is.

Antioxidánsok

A gránátalma gazdag antocianinokban és hidrolizálható tanninokban. Ezek a vegyületek erős gyulladáscsökkentők és antioxidánsok. Az antioxidánsok egyébként a természetben a növényekben előforduló anyagok, amik védik a szervezetet a szabad gyökök károsító hatásaival szemben. A szabad gyökök erősen reaktív molekulák, amik megzavarják a normális celluláris funkciókat és negatív hatással vannak az egészségre. A szabad gyökök a szennyező anyagok, az élelmiszer-adalékanyagok, a növényvédő szerek, a gyomirtók és a cigarettafüst hatására képződnek a szervezetben. Éppen ezért nagyon fontos, hogy magas antioxidáns tartalmú gyümölcsöket, például gránátalmát fogyasszunk.

Bőrrák

Az UVB sugárzás is nagyon sok káros egészségügyi hatást fejt ki, például hozzájárul az öregedéshez és a bőrrák kialakulásához. A természetes antioxidánsok azonban védenek az UVB károk ellen. A gránátalma vegyületei nemcsak antioxidánsként működnek, hanem védenek a rák több típusa ellen is. A gránátalma ezenfelül gyulladáscsökkentő is!!!