«

»

jún 13

A gránátalma és használata

gránát18A gránátalma egy ősi gyümölcs, amit a Földközi-tenger vidékén több ezer éve termesztenek, éppen ezért furcsak, hogy a nyugati világban csak nemrég vált népszerűvé ez a gyümölcs. A gránátalmát sokáig nem fogyasztották széles körben, mivel egzotikus gyümölcsnek tartották, ráadásul nem is igen tudták az emberek, hogy mit is kell kezdeni a benne található apró magokkal. Azonban ahogy a kutatók igazolták anti-karcinogén tulajdonságait, egyre többen kezdték el levenni a polcokról.

Hamarosan mindenki a természetes gránátalma lére vadászott, és a gyümölcs is el kezdett megjelenni a boltok polcain, a szupermarketekben és a kisebb üzletekben egyaránt. A legtöbb gránátalma levet ma Kaliforniában értékesítik, ahol a gyümölcs termesztésének mérete elérte a Földközi-tenger vidékét. Egyre több nyugati országban élő ember keresi a szuperélelmiszereket, így egyre több a gránátalma fogyasztója is.

Felismerték, hogy a gránátalma színt és ízt ad a különféle ételeknek, ideértve a salátákat, az előételeket és a desszerteket is. A gránátalma finom. Ezenfelül szirup formájában is kapható, ami jól mutat a koktélokban és a különféle italokban. Mártások, szószok, öntetek is készülhetnek belőle. Ezerféle felhasználási módja miatt tényleg igazán nagy népszerűségre tett szert az idők folyamán, éppen ezért, ha még nem tetted, neked is érdemes elkezdened a fogyasztását.